Roetfilter tijdig laten reinigen

Moet u uw roetfilter laten reinigen? Het motormanagementlampje in uw display knippert: het roetfilter is verstopt. Waarschijnlijk heeft u dat al gemerkt omdat uw auto stottert en het brandstofverbruik is toegenomen. Dat wordt een behoorlijke rekening, is wellicht uw eerste gedachte. Gelukkig valt dat mee. In plaats van vervangen door een nieuwe, kunnen wij uw roetfilter reinigen. Dat is een stuk voordeliger! Hiervoor gebruiken wij geavanceerde apparatuur. Elk onderdeel reinigen wij onder hoge druk. De nieuwste techniek, met een brandschoon resultaat.

Een gereinigde roetfilter voorkomt een kapotte motor en verbruikt bovendien minder brandstof. Uw roetfilter is weer als nieuw!

Maar hoe raakt uw roetfilter verstopt?
Er zijn verschillende oorzaken. Onderstaande punten zijn de belangrijkste oorzaken waardoor het systeem weinig tot niet regenereerd en waardoor het roetfilter verstopt raakt:

  • Vervuilde injectoren/verstuivers
  • Slecht werkende turbo
  • Verkeerde en vervuilde uitlaatgasretour
  • Slechte brandstofkwaliteit

Hoe werkt reiniging?
Uiteraard wordt eerst onderzocht waardoor de oorzaak van het verstopte roetfilter vandaan komt. Hierdoor willen wij voorkomen dat op korte termijn dezelfde problemen voordoen. Vervolgens wordt in ons speciaal ingerichte reinigingsapparatuur een speciaal reinigingsmiddel rechtstreeks onder hoge druk door het filter gespoten, waardoor vastzittend vuil en roet loslaat zonder resten achter te laten. Hierna kan er in de meeste gevallen een regeneratie van het roetfilter plaatsvinden.

De voordelen van roetfilter reiniging op een rij

  • Reinigen is voordeliger dan vervangen
  • Het is sneller
  • Het verlengt de levensduur van het roetfilter

Maak vandaag nog een afspraak
Uw verstopte roetfilter laten reinigen? Neem direct contact op DieselTech info@dieseltech.nl

Roetfilter reinigen

Apparatuur voor reinigen roetfilter

DieselTech reinigt alle roetfilters! Onder ander de onderstaande modellen: