Roetfilter reinigen Ford C-Max vanaf 2004 inclusief de-montage en resetten computer

Prijs 1.6 TDCI € 544,50 inclusief btw
Prijs 2.0 TDCI € 484,00 inclusief btw

Heeft u een probleem met uw roetfilter of zit uw Ford C-Max aan de voorgeschreven kilometers:
Ford geeft voor het vervangen van uw roetfilter aan dat dit bij 120.000km moet gebeuren. Roetfilterreiniging is een goed alternatief om bij deze kilometerstand uit te voeren.

Hoe gaan we te werk bij problemen met het roetfilter:
Ten eerste wordt uw Ford C-Max uitgelezen om te kijken of er daadwerkelijk een fout in het motormanagement is opgeslagen en om te kijken wat de tegendruk is in het roetfilter. Aan de hand van deze informatie kunnen we bepalen of het roetfilter verstopt zit.

Roetfilter Ford C Max

Eventuele externe oorzaak verstopt roetfilter:
Het kan zijn dat uw roetfilter versnelt verstopt is geraakt door externe problemen; zoals een slecht werkende turbo, egr klep, slechte injectoren etc.. Ook kunnen defecte sensoren van het roetfilter de oorzaak zijn van een verstopt filter. Daarom is het belangrijk om deze oorzaken van te voren uit te sluiten.

De- montage op het voertuig en reiniging van het roetfilter:
De complete roetfilterreiniging zal ongeveer 1 dag in beslag nemen afhankelijk van het type voertuig. Het roetfilter wordt gedemonteerd en uit elkaar gehaald, zodat het roetfilterelement bloot wordt gelegd. Vervolgens wordt deze onder hoge druk gereinigd. Hierna wordt het roetfilter verhit tot 700 graden, zodat de onverbrande roetdeeltjes en additieven die achter gebleven zijn verbranden. Na het verhitten in de oven worden de asdeeltjes die achter gebleven zijn onder hoge druk verwijderd. Het roetfilter wordt hierna weer vakkundig in elkaar gezet en gemonteerd op het voertuig. Wat rest is het resetten van het roetfilter in het motormanagement van uw Ford C-Max.

Maak een reinigingsafspraak:
Laat uw roetfilter reinigen en neem contact op met DieselTech.