Roetfilter reinigen BMW 1  Serie 116d 118d 120d 123d (E87) vanaf 2003

Dieseltech, uw BMW roetfilter-specialist. Reinigen: Effectief & Goedkoop! Maak een afspraak. Ook voor andere type BMW’s.

Prijs 1 Serie € 665,50 inclusief btw (inclusief  de-montage en resetten van motormanagement)

Waarom een roetfilter?
Vrijwel elke dieselauto vanaf bouwjaar 2004 – en dus ook de BMW 1 Serie – is voorzien van een roetfilter om te kunnen voldoen aan de emissie eisen die door de overheid worden gesteld. Deze eisen hebben vooral betrekking op het beperken van fijnstof. Dus voor een beter leefmilieu.

Roetfilterwerking:
Het toegepaste roetfilter op uw auto is een zogenaamd gesloten partikelfilter. Het filterelement is van een poreus keramisch materiaal gemaakt. De kanalen zijn steeds aan één zijde afgesloten; het kanaal waar de uitlaatgassen instromen is aan de achterkant afgesloten, de uitgangkanalen zijn aan de voorkant afgesloten.

roetfilter-bmw-1-serie

Wanneer roetfilterreiniging?
Op een gegeven moment zijn er te veel partikeldelen opgehoopt en heeft de regeneratie niet meer het gewenste resultaat. Dit uit zich door een storing in het motormanagement of uw auto begint vermogen te verliezen. Ook gaat uw voertuig vaak meer brandstof verbruiken, omdat de regeneratie cyclus vaker uitgevoerd wordt. Roetfilterreiniging is dan een goede oplossing.

Hoe gaan we te werk bij uw BMW 1 Serie:
Ten eerste wordt het voertuig uitgelezen om te kijken of er daadwerkelijk een fout in het motormanagement is opgeslagen en om te kijken wat de tegendruk is in het roetfilter. Aan de hand van deze informatie kunnen we bepalen of het roetfilter verstopt zit.

Eventuele externe oorzaak verstopt roetfilter:
Het kan zijn dat uw roetfilter versnelt verstopt is geraakt door externe problemen; zoals een slecht werkende turbo, egr klep, slechte injectoren etc.. Ook kunnen defecte sensoren van het roetfilter de oorzaak zijn van een verstopt filter. Daarom is het belangrijk om deze oorzaken van te voren uit te sluiten.

De- montage op het voertuig en reiniging van het roetfilter:
De complete roetfilterreiniging zal ongeveer 1 dag in beslag nemen. Het roetfilter wordt gedemonteerd en uit elkaar gehaald, zodat het roetfilterelement bloot wordt gelegd. Vervolgens wordt deze onder hoge druk gereinigd. Hierna wordt het roetfilter verhit tot 700 graden, zodat de onverbrande partikeldelen die achter gebleven zijn verbranden. Na het verhitten in de oven worden de asdeeltjes die achter gebleven zijn onder hoge druk verwijderd. Het roetfilter wordt hierna weer vakkundig in elkaar gezet en gemonteerd op het voertuig. Wat rest is het resetten van het roetfilter in het motormanagement van het voertuig.

Maak een reinigingsafspraak:
Laat uw roetfilter reinigen en neem contact op met DieselTech. Ook voor andere type BMW’s!