Roetfilter reinigen BMW 3 Serie 316d 318d 320d 325d 330d 335d  vanaf 2003

€ 665,50 inclusief btw (inclusief de-montage en resetten van motormanagement)

Reinigen is voordeliger dan vervangen:
Het display van uw BMW 3 Serie knippert: het roetfilter is verstopt. Dat wordt een behoorlijke rekening, is wellicht uw eerste gedachte. Gelukkig valt dat mee. In plaats van vervangen kunnen wij uw roetfilter reinigen, dat is een stuk voordeliger.

Waarom een roetfilter?
Vrijwel elke dieselauto – dus ook de BMW 3 Serie – vanaf bouwjaar 2004 is voorzien van een roetfilter om te kunnen voldoen aan de emissie eisen die door de overheid worden gesteld. Deze eisen hebben vooral betrekking op het beperken van fijnstof. Dus voor een beter leefmilieu.

roetfilter-bmw-3

Roetfilter regeneratie:
Regenereren van het roetfilter betekent dat het voertuig zelf ziet aan de hand van meetgegevens dat het roetfilter verzadigd raakt. Doordat er een extra na-inspuiting toegevoegd wordt aan de voor- en hoofdinspuiting wordt de temperatuur tijdelijk verhoogd tot ongeveer 600 graden, zodat de overgebleven partikeldelen verbranden onder de hoge temperatuur tot koolstofdioxide. CO2 is een gas en kan het filter passeren.

Wanneer roetfilterreiniging?
Op een gegeven moment zijn er te veel partikeldelen opgehoopt en heeft de regeneratie niet meer het gewenste resultaat. Dit uit zich door een storing in het motormanagement of uw auto begint vermogen te verliezen. Ook gaat uw voertuig vaak meer brandstof verbruiken, omdat de regeneratie cyclus vaker uitgevoerd wordt. Roetfilterreiniging is dan een goede oplossing.

Hoe gaan we te werk:
Ten eerste wordt het voertuig uitgelezen om te kijken of er daadwerkelijk een fout in het motormanagement is opgeslagen en om te kijken wat de tegendruk is in het roetfilter. Aan de hand van deze informatie kunnen we bepalen of het roetfilter verstopt zit.

De- montage op het voertuig en reiniging van het roetfilter:
De complete roetfilterreiniging zal ongeveer 1 dag in beslag nemen. Het roetfilter wordt gedemonteerd en uit elkaar gehaald, zodat het roetfilterelement bloot wordt gelegd. Vervolgens wordt deze onder hoge druk gereinigd. Hierna wordt het roetfilter verhit tot 700 graden, zodat de onverbrande partikeldelen die achter gebleven zijn verbranden. Na het verhitten in de oven worden de asdeeltjes die achter gebleven zijn onder hoge druk verwijderd. Het roetfilter wordt hierna weer vakkundig in elkaar gezet en gemonteerd op het voertuig. Wat rest is het resetten van het roetfilter in het motormanagement van uw BMW 3 Serie.

Maak een reinigingsafspraak:
Laat uw roetfilter reinigen en neem contact op met DieselTech.