Roetfilter reinigen BMW 5 Serie 520d 525d 530d 535d vanaf 2004

€ 665,50 inclusief btw (inclusief de-montage en resetten van motormanagement)

Reinigen van uw roetfilter is voordeliger:
Het roetfilter van uw BMW 5 Serie verstopt? Uw eerste gedachte is vast dat dit een dure rekening wordt. Gelukkig valt het mee. Reinigen is namelijk voordeliger dan vervangen en het roetfilter is weer als nieuw!

Hoe werkt het roetfilter:
Het toegepaste roetfilter op uw auto is een zogenaamd gesloten partikelfilter. Het filterelement is van een poreus keramisch materiaal gemaakt. De kanalen zijn steeds aan één zijde afgesloten; het kanaal waar de uitlaatgassen instromen is aan de achterkant afgesloten, de uitgangkanalen zijn aan de voorkant afgesloten.

roetfilter

Wanneer roetfilterreiniging?
Op een gegeven moment zijn er te veel partikeldelen opgehoopt en heeft de regeneratie niet meer het gewenste resultaat. Dit uit zich door een storing in het motormanagement of uw auto begint vermogen te verliezen. Ook gaat uw voertuig vaak meer brandstof verbruiken, omdat de regeneratie cyclus vaker uitgevoerd wordt. Roetfilterreiniging is dan een goede oplossing.

Hoe gaan we te werk:
Uw BMW 5 Serie wordt uitgelezen om te kijken of er daadwerkelijk een fout in het motormanagement is opgeslagen en om te kijken wat de tegendruk is in het roetfilter. Aan de hand van deze informatie kunnen we bepalen of het roetfilter verstopt zit.

Eventuele externe oorzaak verstopt roetfilter:
Het kan zijn dat uw roetfilter versnelt verstopt is geraakt door externe problemen; zoals een slecht werkende turbo, egr klep, slechte injectoren etc.. Ook kunnen defecte sensoren van het roetfilter de oorzaak zijn van een verstopt filter. Daarom is het belangrijk om deze oorzaken van te voren uit te sluiten.

De- montage op het voertuig en reiniging van het roetfilter:
De complete roetfilterreiniging zal ongeveer 1 dag in beslag nemen. Het roetfilter wordt gedemonteerd en uit elkaar gehaald, zodat het roetfilterelement bloot wordt gelegd. Vervolgens wordt deze onder hoge druk gereinigd. Hierna wordt het roetfilter verhit tot 700 graden, zodat de onverbrande partikeldelen die achter gebleven zijn verbranden. Na het verhitten in de oven worden de asdeeltjes die achter gebleven zijn onder hoge druk verwijderd. Het roetfilter wordt hierna weer vakkundig in elkaar gezet en gemonteerd op het voertuig. Wat rest is het resetten van het roetfilter in het motormanagement van uw BMW 5 Serie.

Maak een reinigingsafspraak:
Laat uw roetfilter reinigen en neem contact op met DieselTech.